kopij KERKMAG
nr. sluiting bezorgen thema
3 26 feb
10 mrt

Pasen

 

KERKMAG is een uitgave van de Protestantse Gemeente Emmaüs Bodegraven die wil informeren, inspireren en uitdagen om zo geloof en leven te verrijken.

 

 

Contact met KERKMAG?: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Download KERKMAG van:  page mrt | apr | mei | juni | juli aug | sep | okt | nov | dec | jan | feb |

Voor u ligt het februari-nummer van KERKMAG met als  thema ‘Jozef’.

Daar keek u vast wel van op, van die kluscover van de KERKMAG van januari. Het thema was “Traditie en Vernieuwing” en dat betekent dat er veel moet worden geklust.

Ook de redactie is al een tijdje druk met klussen. Het vertrek van Ben Schenkels, dat al in december 2019 werd aangekondigd en de afwezigheid van twee andere leden vergt veel van de achtergebleven redactie.

De invoering van een nieuwe automatiseringsvorm hebben in het afgelopen jaar de nodige tijd en energie gekost, waarvoor maar gedeeltelijk capaciteit aanwezig was en waardoor vooral in de weekenden moet worden gewerkt.

Onvoldoende capaciteit dus. De redactie is op zoek gegaan naar een bedrijf dat werk uit handen kan nemen en is daarbij terecht gekomen bij een landelijke kerkblad-drukker en samensteller en bij de opmaakafdeling van onze huidige drukker. In beide gevallen zal dat flink kostenverhogend uitkomen. Omdat het vergaderen in coronatijd moeizaam is, nemen de beslissingen veel tijd en altijd hebben we nog stiekem de hoop dat er een vervanger voor Ben zich meldt. Daarom is het de komende tijd van groot belang dat kopij zo vroeg en compleet als mogelijk is wordt aangeleverd, zodat het weekendwerk tot een minimum kan worden beperkt.

Door een recents Kerkenraadsbesluit is er een nieuwe taakverdeling tot stand gekomen en is Swier Frouws nu voorzitter van de redactie.

Het thema van deze KERKMAG is “Jozef”. Daarbij zijn veel aspecten waaraan gedacht kan worden zoals Jozef in de gevangenis, of Jozef op de troon van Egypte of…. Jozef in de put. Met dat laatste voelt de redactie zich wel een beetje verwant, maar dat mag uiteraard hier niet de boventoon voeren.

Zowel ds. Henk van Veen als Kees de Bruijn geven hun visie op het thema en naast zijn tussentijds verslag vind u in dit nummer een meditatie van ds. Marten Knevel. Hij combineert zijn functie van interim-predikant wonderwel met het thema Jozef.

In Geloof op maandag doet Isi Munirat verslag vanuit het nieuwe complex “Wonen bij september”.

De redactie hoopt dat u ook in deze aflevering van KERKMAG steun vindt in deze complexe tijd en dat wij elkaar (tenminste toch via de wekelijkse digitale kerkdiensten) weten te vinden en vast te houden.

Peter de Lange

  

page