Op 26 april jl. deelden Johan Kooiman en Masson van Wingerden, twee leden van onze wijkgemeente Emmaüs, in de lintjesregen en werden Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De berichtgeving hierover las u waarschijnlijk al in diverse kranten, maar ook binnen Emmaüs wilden we hier graag aandacht aan besteden.

Johan, afkomstig uit Andijk, werd in mei 1970 gevraagd in Opperdoes het orgel te komen bespelen wegens ziekte van de eigen organist. Zeventien jaar lang bleef hij dit doen, daarnaast begeleidde hij in die tijd twee koren en werd hij van één van die koren zelfs dirigent.
Na de jaren in Opperdoes werd hij in 1989 organist bij PKN gemeente De Ark in Reeuwijk, waarna twee jaar later het orgel van Emmaüs in beeld kwam en Johan dus vanaf 1991 ook bij ons met regelmaat het orgel bespeelt. Daarnaast was hij van 2016-2020 organist bij de PKN Gereformeerde kerk in Waarder, en is hij in de tijd dat de show- en drumfanfare Triomf nog bestond 12 jaar begeleider geweest.

Masson werd gedecoreerd vanwege zijn lange staat van dienst bij voetbal en kerk. Voordat hij mede-oprichter werd van Rohda ’76 in dat jaar en van bestuurslid (tot 2001) tenslotte voorzitter (tot 2008) werd, had hij er ook al 8 jaar bij VV Bodegraven op zitten, de vereniging waar Rohda uit voortkwam.
Begonnen als clubleider na hun verhuizing naar Bodegraven in 1965 werd Masson een jaar later door de Gereformeerde Kerk gevraagd als jeugdouderling.
Na jeugdouderling is Masson 3 à 4 keer ouderling geweest, en heeft zeker ook bijgedragen aan de bouw van het Centrum in de tachtiger jaren door o.a. de staalconstructie hiervoor uit te tekenen en te berekenen. Tot 2019 is hij actief gebleven binnen Emmaüs, de laatste grote klussen waren werkzaamheden rond de constructie van het gewelf van de kerkzaal en de fundering van de Lutherkerk.

Wij feliciteren Johan en Masson van harte met hun lintje en zijn met hen trots dat ze dit mochten ontvangen!