Foto overstapdienstTijdens de overstapdienst van 5 juli ging dit filmpje in première. De overstappers waren Aniek Bootsma, David van der Wel, Jesse Hartman, Jill van der Ree, Ruben Karssen, Sophie van Oosterom. Sophie Stegeman en Thijmen Kevelam. Klik hier voor de video en hier voor de link naar de overstapdienst. 

 

Aflevering 16: De Overstap 

 

Aflevering 15: Video-les groep 8

Het was de bedoeling dat Arjo deze periode naar de groepen 8 van de Goede Herderschool, de Da Costaschool en de Beatrixschool zou gaan om een les te geven over de Bijbel. Omdat een fysieke les vanwege de corona-maatregelen niet mogelijk was, heeft Arjo een video-les gemaakt. Deze kun je zien via deze link.

In dit filmpje spreekt Arjo een aantal leerkrachten van de scholen, brengt hij een bezoek aan de bibliotheek, de Blokker en Bijbelwinkel ’t Lichtpunt. Organist Jaap van Leeuwen verzorgt een muzikale bijdrage achter het orgel. 

 

Aflevering 14: Boekenuitdeelactie

Arjo brengt een bezoek aan de Taakgroep Jongeren. De Taakgroep is druk bezig met het organiseren van de boekenuitdeelactie! Ben je tussen 0 en 19 jaar en lid van Emmaüs? Dan kun je voor de zomervakantie een bezorger aan de deur verwachten met een boek voor jou. Want omdat jij niet naar de kerk kunt komen, komt de kerk naar jou toe.

 

Aflevering 13: Geslaagd!

Er zijn maar liefst elf jongeren binnen Emmaüs geslaagd voor hun schoolexamens. Arjo ging bij een aantal jongeren langs om hen te feliciteren met een roos. Klik hier voor de aflevering. 

 

 

Aflevering 12: ReBo Pinksternieuws

Tijdens deze Pinkster-editie hebben we een kort gesprek met Danny de Vries, de eigenaar van ReBo-nieuws. Klik hier voor de aflevering. 

Dit filmpje is gemaakt door Eva van Vreedendaal

Wil je ook meewerken aan dit programma? Heb jij een idee? Wil je dat we iemand verrassen? Kun je zelf een filmpje maken? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-55553373.

 

Aflevering 11: Hemelvaartsdag

In deze aflevering gaat Arjo op zoek naar de hemel. Hij klimt naar het hoogste punt van Nederland. 

 

SHH-dienst 17 mei

Op zondag 17 mei hadden we de eerste online SHH Dienst, Het thema was: Stay Connected. Ds. Gertjan Robbemond uit Woerden heeft over dit thema gesproken. Laat jezelf verrassen met verschillende originele bijdrages van jongeren en gezinnen!!

 

De uitzending is gefilmd door Eva van Vreedendaal en bewerkt door Yorick Spits. 

 

Aflevering 10: 4 & 5 mei

In deze aflevering is Arjo in gesprek met Sanne de Mooij. Zij deelt met ons de bijzondere familiegeschiedenis van haar overgrootvader Johannes Post. Hij was een man die in het verzet heeft gezeten en daardoor veel Joden heeft gered. Daarnaast doet Arjo een bijzondere ontdekking in de Ontmoetingskerk. Daar zijn een aantal Jodensterren te zien. Klik voor deze aflevering op de onderstaande link:

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

De uitzending van 2Doc (VPRO) is terug te zien via deze link:
https://www.npostart.nl/VPWON_1319841

 

Aflevering 9: Lissanne werkt in de zorg

Lisanne Zwaan heeft een bijzonder beroep. Ze vertelt over haar werk bij Ipse de Bruggen. Kijk en luister naar haar verhaal. Je zult horen dat ze geroepen is om dit werk te doen. Wat is jouw roeping? Klik op de onderstaande link om naar de nieuwe aflevering te gaan. 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 8: Koningsdag

In deze Koningsdag-special gaat Arjo even langs bij de bakker voor een verse oranje-tompouce. Wij zijn burger van het Koninkrijk der Nederlanden, maar ben je ook burger van het Koninkrijk van Jezus? Klik hieronder naar de nieuwe aflevering van "Emmaüs voor en door jou!". 

 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 7: Nieuw leven XL!

In deze 7e aflevering laat Stefan van der Vis zijn jonge poesjes zien. Henk van Veen vertelt over het nieuwe leven dat hij in zijn jonge jaren heeft gekregen. Het is de moeite waard om naar zijn verhaal te luisteren. Het is eenmalig een lange uitzending geworden.

Let op! De aankondiging van Arjo aan het begin is niet goed te verstaan. Hij introduceert het thema "nieuw leven".  Voor het gesprek met Henk moet je even rustig de tijd nemen. Zet je geluid wat harder om het goed te verstaan. 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 6: Koeien bevrijd uit de quarantaine 

In de 6e aflevering brengt Arjo een bezoek aan Jelmer van Oosterom op de boederij aan de Oud-Bodegraafsweg. 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 5: Goede Vrijdag op Vredehof

In de 5e aflevering brengt Arjo op Goede Vrijdag een bezoek aan begraafplaats Vredehof. 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 4: Domino's

In deze 4e aflevering van "Emmaüs voor en door jou" bezorgt Sjoerd van Oosterom een pizza bij Arjo.

 

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 3: Brom & Bram

In de derde aflevering bezoeken we Wessel van der Have en de jarige dominee Bram.

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Aflevering 2 - Dinsdag 31 maart: Daniëlland

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

Dorp zonder naam

Danielland kaart

Kijkervraag: Het dorpje van Daniël krijgt de naam Emmaüs. Deze naam is bedacht door Manon Kersbergen. 

 

Aflevering 1 - maandag 30 maart: Jasper en de Kroon

Dit filmpje is gefilmd en bewerkt door Eva van Vreedendaal

 

 

Wat is "Emmaüs voor en door jou"? 
In de periode van de coronacrisis zullen er regelmatig uitzendingen geplaatst worden op deze website. Arjo van der Steen gaat samen met videomaker Eva van Vreedendaal langs bij één van onze jongeren. Ben jij tussen de 12 en 25 jaar? Dan hebben we twee vragen voor je:
1- Wil je zelf een filmpje maken voor de jongeren van Emmaüs? Vertel in dit filmpje bijvoorbeeld hoe je in deze periode invulling geeft aan je tijd. Maar je mag ook iets inhoudelijks doen, iets leuks of grappigs, een bemoediging of boodschap meegeven. Mail dit filmpje via wetransfer.com naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
2- Wil je dat Eva en Arjo met jou afspreken voor een filmopname? Bijvoorbeeld in de kerk of ergens in de openlucht? Dan kunnen we jou filmen. Wil je dat we met je afspreken? Stuur dan ff een persoonlijk berichtje naar Arjo op 06-55553373.