Vanwege ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Bodegraven behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

A. Algemene gegevens.

Naam:

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Bodegraven

RSIN/Fiscaal nummer:

824 137 802

Website adres:

www.pge.nu

E-mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-36344825

Adres:

Oude Markt 1

Postcode:

2411 AW

Plaats:

Bodegraven

De Protestantse Gemeente te Bodegraven is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland, en die bestaat uit 2 clusters, nl.

  • -  de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs (de voormalige Hervormde wijkgemeente 3, de Gereformeerde Kerk en de Lutherse Kerk te Bodegraven) en

  • -  het Hervormd Cluster (de wijkgemeenten 1 en 2 van de vroegere Hervormde Kerk).

In het statuut (kerkorde) van de Protestantse Kerk staat dit in ordinantie 2 artikel 1 als volgt omschreven “een gemeente is de gemeenschap, die geroepen, tot eenheid, getuigenis en dienst, samenkomt rondom Woord en sacramenten “.

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt. (Kerkorde artikel X lid 3).

De Centrale College van Diakenen van deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd in ordinantie 11 artikel 5 lid 2 van de kerkorde. Elk cluster heeft zijn eigen college van diakenen voor de invulling en uitvoering van zijn taken en wordt juridisch vertegenwoordigd via het (Centrale) College van Diakenen.

De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland bevat o.m. bepalingen omtrent het bestuur, de financiën, toezicht en (tucht)rechtspraak die gelden voor de kerkleden, de gemeenten en andere onderdelen van deze kerk.

Deze kerkorde is te vinden op de website van de landelijke kerk: kerkorde Protestantse Kerk in Nederland.

De Protestantse Kerk heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ANBI gekregen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke gemeenten, diaconieën en andere instellingen die tot dit kerkgenootschap behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is ook van toepassing op de diaconie van de Protestantse Gemeente te Bodegraven.

 

2020 06 30 jaarrekening diaconie 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarrekening_2018_Diakonie_PGB_ANBI_Exploitatie.pdf

Jaarrekening_2017_Diakonie_PGB_ANBI_Exploitatie.pdf