Kastanjelaan 1
3465 TC Driebruggen

0348-501859
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Vanaf 1 september 2012 Pastoraat West.

Esther bezoek met name ouderen.

De indeling van het bezoekwerk vindt u hier. 

                                                                     

  

                             

 

2015-02

 

Kerkelijk werker in de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs, zo stel ik me voor als ik ergens kom kennismaken. Ik vind het maar een hele mond vol, en soms kan ik er een heel verhaal aan vastknopen om uit te leggen wat het allemaal betekent.

Veel makkelijker is het om te zeggen dat ik van de kerk ben, of dat ik namens de kerk kom.

Ook dat voldoet niet altijd, want eigenlijk wil ik zeggen dat ik namens God kom. En dat vind ik dan weer van die grote woorden. Zoeken dus, naar wat past, bij deze mensen, in deze situatie.

En dat is ook het mooie van mijn werk: opletten, luisteren, aanvoelen, aftasten, kijken waar we elkaar herkennen als kinderen van God. En daar komen we uiteindelijk toch uit, als we het gesprek afsluiten.

Wat we met elkaar delen is geloven dat we bij elkaar horen, omdat God ons samenbrengt. God, Die op de een of andere manier met ons meegaat.

Dat we dat niet op dezelfde manier geloven en beleven, dat doet er niet toe. We zijn allemaal verschillend, hebben allemaal ons eigen verhaal. We mogen er zijn zoals we zijn, zoals we bedoeld zijn, ieder met zijn eigen bijzonderheden.

 

Esther Dijkstra-Rensen

Kerkelijk werker

van de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs